Varför starta en blogg?

Jag har länge känt att jag vill förmedla något relaterat till min träning, livstil, kost och möjligen inställning till livet som sådant. Oklart har dock varit exakt vilket syfte detta skulle fylla. Bara en ego-boost genom att få prata om sig själv i positiva ordalag? Eller skulle jag kunna inspirera och hjälpa andra att hitta rätt i sina liv? Det senare låter ju mer vettigt egentligen, så det är med den attityden jag attackerar bloggandet. Får väl se om någon läser alls. Och om någon suger åt sig lite av den inspiration och kunskap jag hoppas förmedla.

Egentligen finns det ganska många personer i media som redan förmedlar olika delar av vad jag tycker och tänker, men jag tror mig kunna bidra med lite nya vinklingar på saker emellanåt, men även samla just de ämnen jag brinner för på ett och samma ställe. Så den som läser kan förhoppningsvis upptäcka nya intressanta områden de inte ens visste att de ville ha koll på.

Det jag framförallt hoppas uppnå genom att vara ännu en i mängden av förespråkare för att skippa kolhydrater i allmänhet, och socker i synnerhet, är att allt färre barn växer upp med fetma och metabol sjuklighet. Föräldrar har ett enormt ansvar för att bromsa den utveckling vi ser i världen just nu.

Det största bekymret är att folk i allmänhet tror att de vet lösningen på problemet, nämligen ”ät mindre och motionera mer”, eller ”kalorier in och kalorier ut”. Dessa uppfattningar är helt fel, även om de på ytan verkar så logiska och självklara. Att det inte fungerar så kan man med all önskvärd tydlighet se på dagens eskalerande fetmaepidemi. Men det förklarar såklart gemene man med att de som lider av fetma bara har dålig karaktär och få skylla sig själv.

Jag ser fram emot att presentera min syn på saken här i bloggen, och jag hoppas inspirera åtminstone någon att ifrågasätta det rådande kostparadigmet, och öppna upp ögonen för hur den mänskliga kroppen egentligen fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s