Fördjupande om kalorier…

Har fått en hel del mothugg på min förra artikel om kaloriräkningens meningslöshet. Främst är det från olika fitness- och träningsgrupper, där kaloriräkningen mer eller mindre är religion, så något annat var kanske inte att räkna med… Känns därför ganska bra att en av mina blogg-idoler, Martina Johansson, tar upp samma ämne någon dag senare.

Läs gärna länkarna nedan om ni är intresserade. Den andra delen är möjligen lite mer nyanserad än bilden jag målar upp, vilket såklart väl speglar hur komplicerat det är att identifiera samband mellan olika faktorer, och att alla har sina egna förutsättningar givet hormonell status.

https://martinajohansson.se/ar-inte-kalorier-helt-orimligt/

https://martinajohansson.se/orimliga-kalorier-del2/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s